Általános tanácsok

 

Hetenként kétszer végezzük el az Egyszerű Módszer 18 gyakorlatát, ha kevés időnk van, akkor a Rövidített Módszer gyakorlatait végezzük el helyette. Az Egyszerű Módszer, a Rövidített Módszer, és az Ovulációs gyakorlatokat a zene ütemére, folyamatosan, pihenés nélkül kell végezni. A torna után tanácsos fél óráig melegen betakarózni, meleg teát inni.  Az így elért belső meleget meg kell tartanunk 24-36 órán át. A gyakorlatok elvégzése után nem szabad tusolni, fürdőkádba beülni, helyette tanácsos a frottírozás.

 

A gyakorlatok hatására rendeződik a ciklus, a menstruációs görcsök megszűnnek, s az optimalizálódott hormonszint hozzásegít a fogantatáshoz.

 

Ovulációhiány esetén a menses 3. napjától végezzük az Egyszerű Módszer gyakorlatait és az Ovulációs gyakorlatokat, heti 2x, majd a 14. nap után már csak az Ovulációs gyakorlatokat végezzük heti két alkalommal. Ha még nem ismerjük az Ovulációs gyakorlatokat, akkor a nem meghozó jellegű gyakorlatokat végezzük el helyette.

 

Többszöri vetélés után adjunk legalább 6 hónapot, hogy a méh megerősödjön.

 

Elzáródott, letapadt petevezetékre különösen jók a láblendítős gyakorlatok.

Ha túl rövid a ciklus, akkor az Egyszerű Módszer 8-as gyakorlatát végezzük el napi 5 percig, s így minden hónapban 1-2 nappal növelhetjük a ciklus időtartamát.

 

A gyakorlatok elsajátíthatóak egy 4 órás képzés keretében, majd a gyakorlatok pontosítására, a felmerülő kérdések tisztázására lehetőség nyílik a begyakorló órák segítségével. A könyvek megvásárolhatóak a tanfolyamokon, az Alexandra könyvesboltokban ill. Tóth Líviánál (http://avivamodszer.hu/könyvrendelés) megrendelhető. Az induló órák helyszínéről és időpontjairól tájékozódhatsz az ÓRAREND menüpont alatt, valamint a Kapcsolat alatt megadott elérhetőségeimen.