Aviva Gabriella Steiner 1930-ban született Budapesten. Kisgyermek kora óta élete középpontjában – hasonlóképpen a szüleihez- a sport állt. Szülei vegetarius, természeti törvényeket betartó életmódot éltek, akik a mozgásterápiában láttak minden gyógyító erőt.

A 16 éves Avivát kivitték Palesztinába, miután korán árva maradt. Izraelben benntlakó iskolában tanult, majd a Testnevelési Főiskolán Gimnasztika szakon szerzett tanári diplomát. A Tel-Aviv-i Operaházban táncosnőként sok szép szerepet kapott. Majd más irányban képezte tovább magát, miközben tornatanárnőként dolgozott, az orvosi egyetemen szabadidejében anatómiát és fizikoterápiát tanult. A maga, és a fizikoterápiás intézetben kezelt betegei gyógyulása meggyőzték, hogy a mozgás és az akaraterő megoldanak majdnem minden problémát, még a nem kívánt fogamzást is.

 

Módszerét egy véletlennek köszönheti. 1966-69-ig kondicionáló tornát tartott nőknek, majd egy bemelegítő gyakorlatsor kipróbálása menstruációt eredményezett a legtöbb nőnek. Ekkor kezdte el Aviva kutatni a gyakorlatok hatásait.

 

A Módszer egy huszonnyolc éves kutatási és gyakorlati munka eredménye, melynek segítségével képessé válnak a nők a ciklusuk szabályozására, s ami még fontosabb, évekig meddősséggel kezelt pároknak adatik meg az az öröm, hogy szülőkké válhassanak.